Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Oostzaan - Zondag 10.00 uur Kerkdienst in de Grote Kerk!
 
 
15 november 2020 - Popkerkdienst door kerk Westzaan en Zaandijk 15 november 2020 - Popkerkdienst door kerk Westzaan en Zaandijk

Aanstaande zondag 15 november om 17 uur organiseren de kerk van Westzaan en Zaandijk een popkerkdienst. De dienst staat geheel in het teken van corona: #houvolhouvast. Altijd weer blijkt bij een crisis hoe troostvol muziek kan zijn. Dat is zo met een crisis in de privésfeer. Dat geldt ook voor een crisis, die zich uitstrekt over de hele wereld. Wie herinnert zich niet de beelden van Italianen, die vanaf hun balkons gezamenlijk het Italiaanse songfestivallied zongen? Of de beelden van verpleegkundigen, die gezamenlijk ‘You never walk alone’ zongen? En wat te denken van de belangeloze optredens van zangers/zangeressen in de tuinen van verpleeghuizen? Vanuit de popmuziek was er ook volop reactie.

Oude song kregen ineens een heel andere lading. Zo ontroerde Ilse de Lange ons bij de laatste uitzending van DWDD met het lied ‘Turn, turn, turn’. Dit is de letterlijke tekst van Prediker 3: Alles heeft zijn tijd. Wie had ooit kunnen denken dat de regel “Er is een tijd om aan te raken en een tijd om je ervan te onthouden” (Prediker 3 vers 5) zo’n lading zou krijgen?
Ook inspireerde de crisis artiesten als de 3JS en Stef Bos tot het schrijven van nieuwe songs. En onlangs reageerde Tim Knol met een heuse protestsong (‘Shooting Words’) op de actie #ikdoenietmeermee van diverse BN-ers.

De popdienst van 2020 is geheel gewijd aan de coronacrisis. In het begin van de dienst gedenken we allen die door het virus zijn overleden. We staan aan de hand van popsongs stil bij hoe de coronacrisis de wereld op z’n kop zette, en hoe het ons in spirituele zin raakt. We horen deze songs deels via clips, deels live. Tenslotte zoeken we naar een manier om het vol te kunnen houden. De beginfase van het uitbreken van corona wordt wel ‘de heroïsche fase’ genoemd. Met z’n allen gingen we ervoor om het virus eronder te krijgen. Inmiddels zijn we in ‘de chronische fase’ gekomen. Bijbels gesproken: we zitten nu in de woestijn en het volk ‘murmureert’. Hoe houden we het vol op de weg (ondanks alle verzoekingen) richting ‘beloofd land’?

De dienst is online te volgen via  www.deontmoetingzaandijk.nl of via kerkdienstgemist.nl en begint  iets voor 17.00 uur met de ZMC-uitvoering van de Jerusalema challenge.

De PR commissie.
terug
 
 
 
 

Kerkdienst 14 juli, dienst met extra welkom aan gehandicapten
datum en tijdstip 14-07-2024 om 10.00 uur

Voorganger:
Ds. Sjaak Visser 
meer details

 
Kerkbuurten
juli, augustus, september 2024


Deadline volgend nummer:
20 september 2024 
(Volgende blad is voor oktober)
 
Digitale Kerkdienst
7-7-2024 


Ds. Marianne van Amerongen
 
Agenda Grote Kerk

 

Druk op de afbeelding om
naar de Agenda te gaan.

 
 
Agenda Vrienden van de grote kerk Oostzaan


 
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.