Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Oostzaan - Zondag 10.00 uur Kerkdienst in de Grote Kerk!
 
 
10 mei 2020 - Digitale kerkdienst - Ds. Pieter van der Woel 10 mei 2020 - Digitale kerkdienst - Ds. Pieter van der WoelDiverse predikanten uit de Zaanstreek hebben het plan geopperd om in deze moeilijke tijden de handen in een te slaan en gezamenlijk digitale kerkdiensten te gaan organiseren. Vanuit de Noorderkerk  zullen de komende weken voorgaan Ds. Cornelis Visser (Westzaan), Ds. Carola Dahmen (Oostzaan), Ds. Bart Vijfvinkel (Wormerland) en Ds. Pieter van der Woel (Zaandam).

Hieronder komen de links te staan om de digitale kerkdiensten te kunnen volgen. Kerkdienst 10 mei 2020,  ds Pieter van der Woel

Inleiding op de dienst

Terwijl we beneden aan de balie bleven wachten liet de receptioniste onze reisleider de kamer zien. We bleven wat afwachtend van de praal van het hotel beneden genieten, keken of we onze koffers allemaal hadden, zochten naar een oplaadplek voor de mobiel. We zagen alvast waar ons ontbijt zou kunnen worden geserveerd. Maar omdat we moe waren van de reis verlangden we naar een kamer, naar een schoon bed, en rust… Zomaar wat sfeerbeelden bij de lezing van aankomende zondag. Johannes 14. Jezus gaat zijn leerlingen vooruit. In deze tijd dat Gods kamer hier op aarde ook veelal dicht is, wordt het beeld van een kamer bij God alleen maar mooier. En de onrust op aarde geeft geen rust. Psalm 66 geeft met de lof aan God ook de redenering dat hij overal in voorziet. Hij beloont naar inzet. Met alle mensen die inzet willen tonen en van huis weg willen en niet mogen is dit alles een beetje simpel gezegd. Charlotte Pieters en Emma Havinga zullen deze zondag hun bijdrage aan de online kerkdiensten doen. Ze zingen voor ons: ‘Yesterday’ van de Beatles en ‘Love you more’ van Racoon. Samen met lied 811 vanwege moederdag is de erkentelijkheid voor moederliefde hopelijk deze zondag uitgesproken! Begeleiding aan de piano geeft Harma Beenes.

Liturgie:
Zingen Ps. 66: 1, 2
Lied 811
Deut. 6:20-25
Ps. 66: 6, 7
Johannes 14:1-14
Lied 379:1-3
Lied 801
Slotlied 816.

Ds. Pieter van der Woel
Predikant PG Zaandam
terug
 
 
 
 

Kerkdienst
datum en tijdstip 03-12-2023 om 10.00 uur

Voorganger:
Ds. Sjaak Visser


 
meer details

 
Digitale Kerkdienst
26-11-2023  

Ds. Sjaak Visser
 
Agenda Grote Kerk

 

Druk op de afbeelding om
naar de Agenda te gaan.

 
 
Kerkbuurten
november / eerste helft december 2023


Deadline volgend nummer:
 2 december 2023
 
Agenda Vrienden van de grote kerk Oostzaan


 
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.