Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Oostzaan - vanaf 5 juli weer kerkdiensten in de Grote Kerk!
 
 
Rosemarijn Dral houdt traditie in ere

Rosemarijn Dral houdt traditie in ere
Wethouder zet vrijwilligers Grote Kerk in het zonnetje

Het was even wat onwennig voor de versgebakken wethouder, een enorme taartdoos meezeulend. Maar het was voor een zeer goed doel. In het Bartel Jacobsz Centrum namelijk waren een groot aantal vrijwilligers bijeen. Niet omdat ze wisten dat Rosemarijn met een traktatie kwam, maar omdat eens in de zoveel tijd de kerk schoongemaakt moet worden met natte lap en Swiffer.

Het is maar een klein onderdeel dat door de vrijwilligers wordt gedaan. Zo zijn er ook vrijwilligers die koffie schenken na de dienst, die koffie schenken bij een begrafenis of tijdens concerten.

Vrijwilligers die een kaartje sturen ter groet en bemoediging, die de bloemen verzorgen, die de kerk openen bij tij en ontij, die gasten ontvangen op de vrijdagmorgen, die het kerkblad maandelijks maken en verspreiden, die een rooster maken voor de zondagen, die de kerk onderhouden, die de kerk beheren, besturen en bewaken. Die de seniorenmiddagen en de koffieochtenden organiseren en bemensen.

Die de klok luiden, de muziek bedienen en het orgel bespelen. Tientallen vrijwilligers die een warm hart hebben voor de kerk en de gemeenschap. En dat reikt verder dan de gemeente.

Snijkunsten
Ook wethouder Rosemarijn Dral, nog steeds lid van de kerkgemeenschap doorzag de enorme bergen die er verzet worden in dit prachtige monument en daarom vond ze het tijd om de oude traditie van haar voorganger wethouder Tine Schaafsma weer nieuw leven in te blazen. Zonder vrijwilligers zou er zand in de radaren komen, zou alles een stuk minder soepel verlopen.

Vandaar dus dat ze nu de vrijwilligers van de Grote Kerk een hart onder de riem kwam steken en ze kwam trakteren op een ferm stuk taart, voorzien van het logo van de gemeente Oostzaan. En met een flair alsof het haar dagelijks werk was sneed ze de taart in prachtige, gelijke stukken. Ze had er zelfs de collegevergadering voor stilgelegd en haar collega's te verstaan gegeven dat ze een half uurtje pauze hadden.
Het geeft aan dat ook deze wethouder het belang van vrijwilligers inziet.
bron: het kompas   foto's JWvD.
terug
 
 
 
 

Kerkdienst:
datum en tijdstip 12-07-2020 om 10.00 uur

Voorganger:
Mevr. Anita Winter uit Amsterdam.
meer details

 
De Grote Kerk weer open
vanaf 5 juli. Wees welkom!


 
 
Digitale Kerkdienst
05-07-2020

Ds. Carola Dahmen
 
 
'Vernieuwde' kerkdiensten in de Grote Kerk! [Video]

Wat zijn de aanpassingen
van de kerkdiensten in de
Grote Kerk te Oostzaan? 
 
10 regels van de kerk!

Een kort filmpje
over Corana-veilig naar
de Grote Kerk te gaan! 
 
Kerkbuurten

  
   Juli - Aug 2020
 
 
Facebook / YouTube


 
 
22e Nieuwsbrief
PG Oostzaan

  
         03 juli 2020
 
 
Rock Solid
 
Rock Solid Friends
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.