Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Oostzaan - websites: grotekerkoostzaan.nl of pknoostzaan.nl
 
 
Overig (extern) Nieuws

Overig (extern) Nieuws

Welkom op de pagina Overig (extern) Nieuws van Protestantse Gemeente Oostzaan.

Op deze pagina vindt u alle het overig extern nieuws in relatie met onze gemeente.
Informatie bestemd voor deze pagina kan worden aanleverd via de redactie van Kerkbuurten op het e-mailadres:

 
28 februari 2020: Zincafé Kogerkerk - Thema: ”Populisme, een wind die overwaait?” 28 februari 2020: Zincafé Kogerkerk - Thema: ”Populisme, een wind die overwaait?”

Zoals bekend is het Zincafé Kogerkerk een Zaans forum voor opinie en gesprek over vraagstukken op het terrein van zingeving, maatschappij en cultuur. Met dit café wil de Kogerkerkgemeente gelegenheid scheppen om in informele sfeer hierover met elkaar van gedachten te wisselen.

Nadat in Nederland het populisme al eerder de kop had opgestoken, heeft met het aantreden van de Amerikaanse president Trump en de Britse premier Boris Johnson volgens velen het populisme vaste voet gekregen in de westerse wereld. De leus ‘America first’ en de door Johnson vurig gewenste (desnoods no deal) Brexit spreken wat dat betreft boekdelen. Op het Europese continent zien we vergelijkbare ontwikkelingen in Hongarije, Polen en Italië. Ook Poetin schuwt het populisme niet. Voor de Nederlandse situatie hoeven we alleen maar te denken aan de PVV van Geert Wilders en de spectaculaire opkomst bij de laatste verkiezingen van Forum voor Democratie. Maar wat moeten we eigenlijk onder is populisme verstaan? Welke sociaal-economische invloeden dragen bij aan dit politieke proces? 

En hoe moeten we deze ontwikkelingen beoordelen; is er sprake van ondermijning van de democratische rechtsorde? Moeten we ons (ernstige) zorgen maken en als dat zo is, wat zouden we dan kunnen doen om het tij te keren? Is populisme van tijdelijke aard of zal het zich de komende decennia een definitieve plaats verwerven in politieke landschap?
In het Zincafé Kogerkerk spreekt Dick Pels over deze en andere vragen en kunnen we met hem en elkaar daarover van gedachten wisselen. Dick Pels is socioloog en publicist. 
Hij publiceerde over populisme o.a. in De Groene en schreef o.a. de boeken: “Een zwak voor Nederland, ideeën voor een nieuwe politiek” en “Het volk bestaat niet, leiderschap, populisme en de mediademocratie”.

Gastheer is Jaap van Kampen. 

Plaats:         Kogerkerk, Koog aan de Zaan –
hoek Verzetstraat/Raadhuisstaat
Aanvang:     20.00 uur, kerk open om 19.30 uur.
Toegang:     vrij; collecte na afloop er bestrijding van de onkosten


Nadere informatie: bij Anneke Röhling, tel. 06-54716988,
 
10 april 2020: ZIM - Goede Vrijdag dienst Westzijderkerk 10 april 2020: ZIM - Goede Vrijdag dienst Westzijderkerk

Op goede vrijdag 10 april aanstaande verleent het ZAANS INTERKERKELIJK MANNENKOOR een bijdrage aan de GOEDE VRIJDAG DIENST in de Westzijderkerk (bullekerk)
Westzijde 75  1506 ED in Zaandam.

Het repertoire van het koor bestaat uit liederen over de lijdenstijd, de zeven kruiswoorden op muziek gezet door Roelof Elsinga een zeer indrukwekkend geheel.

De mooie volle klank van het ZIM is al bij velen bekend en zal door het ten gehore brengen van deze bijzondere nummers een extra dimensie geven aan deze avond een reden te meer deze datum vast te leggen in Uw agenda.

Medewerking wordt verleent door:

Ds Pieter v/d Woel   samenzang en meditatie
Hugo van der Meij     muzikale leiding
Frank Emens              bariton
Rens de Winter          piano
Arjan Wouters           orgel


De entree is gratis wel is aan de uitgang van de kerk na afloop van de dienst een collecte ter bestrijding van de kosten.
De deur is open 19.30 uur en de aanvang van de dienst is 20.00 uur.   
Iedereen is welkom.
 
 
 
 
 

Kerkdienst:
datum en tijdstip 01-03-2020 om 10.00 uur

Voorganger:
Ds. Carola Dahmen.
meer details

 
Kerkdienst Gemist?
16-02-2020
 
Kerkbuurten

  
       Februari 2020
 
 
Vacature jeugdwerker:
 
Rock Solid
 
Rock Solid Friends
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.