Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Oostzaan
 
 
Agenda Grote Kerk
« vorige  |  oktober 2018  |  volgende »

Donderdag 18 oktober 2018 Kringavond met als thema "Wondergenezingen".

Op deze eerste avond, aanvang 20.00 uur, neemt ds. Carola Dahmen ons mee in de wonderlijke wereld van de Antieke Geneeskunde.
Iemand als Hippocrates en de 4-sappen-leer komen we daar tegen, maar ook verhalen over de geneesgod Asclepius of magische rituelen die in de tijd waarin Jezus leefde gebruikelijk waren. Jezus, over wie verteld wordt dat hij wonderbaarlijke genezingen heeft verricht, leefde in deze context van de antieke “geneeskunde”. Zijn er sporen van de medische wereld in het Nieuwe Testament te vinden? En helpt ons kennis over de medisch - historische context, om de wondergenezingen uit de bijbel beter te kunnen begrijpen? Waren de genezingen die Jezus deed wel zo wonderbaarlijk in zijn tijd? Deze eerste avond heeft de insteek van een lezing waarbij vragen en korte uitwisseling uiteraard mogelijk zijn. De avond wordt uiterlijk om 22.00 uur afgesloten.

De twee volgende kringavonden met dit thema zijn op 22 november en op 6 december.

 

Vrijdag 19 oktober 2018 Inloopochtend in de Grote Kerk

Deze vrijdagochtend van 10.00 uur tot 12.00 uur is de Grote Kerk
in Oostzaan voor iedereen open. Voor een moment van stilte of het aansteken van een kaarsje. Tenzij er een uitvaart is op dit tijdstip.

U kunt ook op deze vrijdagochtenden houdbare levensmiddelen voor de Voedselbank Amsterdam inleveren. Dit kan ook op zondagochtend voor of na de kerkdienst.
De mand hiervoor staat vooraan in de kerk.

 

Zondag 21 oktober 2018 Muziek in de kerk 2018
Tijdstip: 14:00 uur

Het is dit jaar voor de tweede maal dat Radio 9 in samenwerking met KIOZK Muziek in de Kerk organiseert.

Muziek in de Kerk is een evenement waarin amateur musici hun beste beentje voor zetten. Nou heeft Oostzaan al een ruim scala aan muziek verenigingen; maar liefst 3 instrumentale verenigingen, een musical / operette vereniging, een accordeonvereniging en een tweetal zangkoren.
Voor een kleine gemeente met nog geen tienduizend inwoners is dit uitzonderlijk !

Het programma van de 21e oktober biedt een podium aan niet alleen de verenigingen, maar tevens aan individuele musici uit Oostzaan en de nabije omgeving. Zo treedt Tavenu op het 6 accordeonisten, het Acapella kwartet Fierstemmig met een drietal werken, de welbekende Oostzaanse Alie Busch, en de bekende pianist Dolf Mus die het Warschau concert op de vleugel ten gehore brengt. Ook treden enkele bekenden van vorig jaar op: Het duo Cor Flens en Jaap den Hertog, en Dia van ’t Veer. Ook Bel Canto treedt op met twee liederen uit de musical Claes Compaen. Oostzaanser kan het niet!

De aanvang van dit alles is om 14.00 uur, en de toegang is uiteraard gratis. Het complete programma treft u aan op de facebook pagina’s Oostzaan in Beeld, Jan de Waal, en Skuurpapier. Uiteraard is het programma ook beschikbaar in de kerk zelf !

 

Vrijdag 26 oktober 2018 Inloopochtend in de Grote Kerk

Deze vrijdagochtend van 10.00 uur tot 12.00 uur is de Grote Kerk
in Oostzaan voor iedereen open. Voor een moment van stilte of het aansteken van een kaarsje. Tenzij er een uitvaart is op dit tijdstip.

U kunt ook op deze vrijdagochtenden houdbare levensmiddelen voor de Voedselbank Amsterdam inleveren. Dit kan ook op zondagochtend voor of na de kerkdienst.
De mand hiervoor staat vooraan in de kerk.

 

Zaterdag 27 oktober 2018 Tweede jubileumconcert KIOZK - Het Osiris Trio
Locatie: De Grote Kerk in Oostzaan
Tijdstip: 20:00 uur. De kerk is open vanaf 19.30 uur

Op zaterdag 27 oktober 2018 organiseert de Stichting Kaarslichtconcerten in de Oostzaanse Kerk (KIOZK) haar tweede concert van het seizoen 2018/2019.
Ditmaal het internationaal befaamde Osiris Trio.Het Osiris Trio bestaat uit Peter Brunt viool, Larissa Groeneveld cello en Ellen Corver piano. Het is de zesde keer dat het Osiris Trio naar Oostzaan komt men een prachtig feestelijk programma. 

Voor reservering, prijzen en andere informatie, klik hier.

 


 
 
 

Kerkdienst:
datum en tijdstip 21-10-2018 om 10.00 uur

Voorganger:
Ds. Carola Dahmen
meer details

 
Kerkdienst Gemist?
14-10-2018
 
Kerkbuurten

  

      Oktober 2018
 
 
Rock Solid
 
Rock Solid Friends
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.