Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Oostzaan - websites: grotekerkoostzaan.nl of pknoostzaan.nl
 
 
Eerste Zaanse kerkendag 27 mei 2018 Eerste Zaanse kerkendag 27 mei 2018
Zondag 27 mei was de eerste Zaanse kerkendag in de grote Oostzijderkerk. De dienst was voorbereid door de predikanten van de Zaanse PKN-gemeenten. De plaatselijke kerken waren deze zondagmorgen gesloten.

Ook onze aankomende predikante, ds. Carola Dahmen, had een aandeel in de dienst. Dit was meteen haar vuurdoop in de Zaanse regio op de dag dat zij 's middags haar afscheidsdienst had in Berkenwoude. Uit iedere gemeente was een lied aangedragen.

Tijdens het lied van de eigen gemeente was het de bedoeling dat de mensen uit die gemeente gingen staan. Als Oostzaan hadden wij het lied: 'in Christus is noch west noch oost...... ' gekozen. Er was een flink groepje uit Oostzaan gekomen, met de door de organisatie geregelde bus of met de fiets. Voor de tieners was in een bijgebouwtje een eigen dienst. Hier had Oostzaan ook een bijdrage met 3 van de 12 deelnemende tieners. Zij hoorden muziek, zagen een stukje van de Passion en van Opwekking. Daarna gingen zij met kaarten aan de gang. De jongere kinderen hoorden eerst een verhaal over afstand en ontmoeting van mensen ten oosten en westen van een rivier. Zij gingen tijdens een deel van de dienst in een aparte ruimte een spel spelen. Hier was één meisje uit Oostzaan. Drie predikanten lazen ieder een bijbeltekst en hielden hier dan een korte overdenking over. Ds. Mirjam Sloots vroeg ons eens virtueel in de eigen kerk rond te kijken vanuit het gezichtsveld van Jezus. Waar zou hij blij mee zijn en wat zou hij niet goed gevonden hebben?

We zongen ook ‘Zomaar een dak boven wat hoofden, deur die naar stilte open staat’ en ‘de kerk is daar waar mensen zijn met God als vaste grond. De kerk is hier waar vriendschap is, de een de ander kent. Waar je aanvaard wordt hoe je bent en God aanwezig is. De kerk ontstaat waar mensen gaan samen Gods toekomst in’.

Het was fijn om met zoveel mensen de dienst te beleven en deze liederen te zingen. Als extra speelde harmonie Soli Deo Gloria en zong het popkoor For Everyone. Zeker voor herhaling vatbaar.

Meer foto's van deze dienst zijn te vinden in het fotoalbum op deze site.

Wietske Wijnja
terug
 
 
 
 
VOORLOPIG GEEN KERKDIENSTEN OF ANDERE ACITIVITEITEN!

Tot en met 30 juni 2020!
 
Digitale Kerkdienst
24-05-2020

Ds. Pieter vd Woel
PG Zaandam
 
Digitale kerkdienst!
24-05-2020 [Video]Ds. Pieter vd Woel
PG Zaandam
 
Kerkbuurten

  
            Mei 2020
 
 
Facebook / YouTube


 
 
17e Nieuwsbrief
PG Oostzaan

  
          29 mei 2020
 
 
Vacature jeugdwerker:
 
Rock Solid
 
Rock Solid Friends
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.