Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Oostzaan - websites: grotekerkoostzaan.nl of pknoostzaan.nl
 
 
Uit de kerkenraad 13 september 2018 Uit de kerkenraad 13 september 2018
Op 13 september 2018 is de kerkenraad na de zomervakantie voor het eerst weer bij elkaar geweest. Er werd terug- en vooruit gekeken.  Zo stonden we erbij stil dat Mirjam de Rijk, ondersteund door Willie Dijkema, de nieuwe preekregelaar van onze gemeente is. De invulling van het rooster voor 2018 en 2019 gaat voorspoedig. Met name predikanten uit de omgeving worden door Mirjam en Willie benaderd, maar ook “oude” (en jonge) bekende zult u als voorganger op het rooster terug zien.

We evalueerden de eerste diensten waarin Carola is voorgegaan. We zijn met elkaar blij hoe het gaat en wisselden gedachten uit over het instuderen van nieuwe liederen en het experimenteren met nieuwe liturgische gezangen.

Vooruitkijkend heeft de kerkenraad samen met Carola een aantal kringavonden gepland. In het najaar 2018 een drietal avonden rond het thema “wondergenezingen” en in het voorjaar 2019 zullen er drie avonden plaats vinden, samen met de PKN-gemeente Wormerveer, rond het boek van ds. Visser uit Zaandam “Zegenend wandelen met het Onze Vader”. Naast gesprek zal dan ook een meditatieve wandeling op het programma staan. In Kerkbuurten en op de website wordt u verder geïnformeerd over de kringavonden. Verder is ook het programma van Rock Solid en Solid Friends vastgelegd en gaat vanaf 21 september van start.

Een ander agendapunt was de privacywet en wat de gevolgen daarvan zijn voor onze gemeente. Op de website vindt u een privacyverklaring terug. Daarin staat op welke manier de gemeente Oostzaan omgaat met persoonsgegevens. We volgen daarin de richtlijnen en aanbevelingen van de landelijke PKN. Dat houdt bijvoorbeeld in, dat wij voorzichtiger zullen zijn met het noemen van namen in het openbaar of het plaatsen van foto’s. Ook zullen we vaker naar toestemming vragen om bijvoorbeeld uw naam ergens te noemen. Verder is er besloten om uniforme mailadressen voor de functies binnen onze gemeente in te voeren. Tot het zover is, zijn de “oude” mailadressen gewoon nog in gebruik.

Door verhindering van een aantal vrijwilligers bij de kerstmarkt, heeft de kerkenraad besloten om de kerstmarkt dit jaar over te slaan. In plaats daarvan richten we ons op een voorjaarsmarkt waarbij we dan weer op meer vrijwilligers kunnen rekenen.   

De vergadering werd vrolijk afgesloten met het nieuws van Carola dat zij zwanger is. De baby wordt eind februari verwacht. Dat betekent dat zij vanaf mid-januari met zwangerschapsverlof gaat. Op Witte Donderdag hoopt zij voor het eerst weer in Oostzaan voor te gaan en dan de werkzaamheden gedeeltelijk op te pakken. Meer informatie over vervanging in die tijd volgt nog.
terug
 
 
 
 
VOORLOPIG GEEN KERKDIENSTEN OF ANDERE ACITIVITEITEN!

Tot en met 30 juni 2020!
 
Digitale Kerkdienst
24-05-2020

Ds. Pieter vd Woel
PG Zaandam
 
Digitale kerkdienst!
24-05-2020 [Video]Ds. Pieter vd Woel
PG Zaandam
 
Kerkbuurten

  
            Mei 2020
 
 
Facebook PG Oostzaan


 
 
YouTube PG Oostzaan


 
 
15e Nieuwsbrief
PG Oostzaan

  
          20 mei 2020
          Hemelvaart
 
 
Vacature jeugdwerker:
 
Rock Solid
 
Rock Solid Friends
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.