Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Oostzaan - Vanaf 25/9 weer koffiedrinken na de kerkdienst!
 
 

donderdag 11 november 2021

Samen tafelen in de Grote Kerk

Tijdstip: 
 18:00  - 20:30 uur


OOSTZAAN - De Stichting Vrienden van de Grote Kerk en WelzijnWonenPlus organiseren samen Tafelen in de Grote Kerk’. 

De eerste Tafel op 29-9-2021 in de Grote Kerk was een groot feest. Mooi gedekte tafels, sfeervolle luchters met kaarslicht, meer dan 70 gezellige gasten waaronder de burgemeester met zijn gezin. Een team van gastvrouwen en heren vanuit WelzijnWonenPlus en Local Heroes liep af en aan om het drie gangen menu te serveren.

En het menu? Daar stond het team van het Wapen van Oostzaan onder leiding van Pascal Besson garant voor.

Tafelen is feitelijk een oud recept voor de kompanen van Oostzaan, wanneer je bedenkt dat het woord Kompaan, afkomstig vanuit het Latijn, "samen het brood delen" betekent.

Dat onder het eeuwenoude dak van het godshuis, de Grote Kerk van Oostzaan. Met Tafelen is een begin gemaakt van de verbreding van de Grote Kerk als godshuis en dorpshuis.

Tussen de gangen door zijn we met enkele gasten in gesprek gegaan over de vraag "wie is nu een echte Oostzaner?" Een echt antwoord kregen we niet. Maar de interviews met Rob Sweers, kapper in Oostzaan sinds 1966 en met een tweetal Oostzaanse opa's over en met hun kleindochter en kleinzoon zorgden voor veel herkenning onder de gasten.

Inwoners van Oostzaan hebben een groot menselijk hart voor elkaar en de Grote Kerk heeft daar als godshuis een belangrijke plaats in gespeeld. De Grote Kerk als dorpshuis zal de band tussen Oostzaners zeker verder gaan versterken.

Daarom hopen wij als Vrienden in samenwerking met WelzijnWonenPlus vele Oostzaners aan onze Tafels te mogen begroeten tijdens de vijf volgende Tafels in 2021-2022.

De volgende tafel is op 11 november 2021, met als thema Sinter Maarten. Ook ditmaal zal het team van het Wapen van Oostzaan voor een verrassingsdiner zorgen. Voorgaande aan het diner en tijdens de diner gangen staat het verhaal van Sinter Maarten centraal.

Tussen 17.00-18.00 uur zullen kinderen met lampions ontvangen worden door leden van de kerk. Tijdens het diner zal Sinter Maarten zelf aanwezig zijn als gast van onze tweede Tafel en om voldoende aandacht vragen voor de boodschap van Sinter Maarten.

Aan de deelnemers vragen wij iets houdbaar "lekkers" mee te nemen voor de voedselbank.

U kunt ook een gast meenemen op uw kosten, het diner kost 15 € per persoon, betalen het liefst per bankpas.

Het derde diner staat in het teken van advent en zal plaatsvinden op 9 december 2021.

Heeft u zin? Dan kunt u:

bellen met Owen de Dood, 0637137374

of mailen via Nancy@welzijnwonenplus.nl.

Op 11 november bent u voor de tweede keer welkom voor een diner in de gezellige sfeer van de Grote Kerk. Als u komt met of zonder gasten, denkt u er dan aan ook iets mee te nemen voor in de mand van de Voedselbank, zodat u in het gedachtengoed van St. Maarten ook met anderen kunt delen.

terug
 


 
 
 

Kerkdienst:
datum en tijdstip 28-11-2021 om 10.00 uur

Voorganger: Ds. Marianne van Amerongen uit Terschuur.
meer details

 
Digitale Kerkdienst
21-11-2021

Ds. Ruurd van de Weg
uit Uithoorn.

 
 
Agenda Grote Kerk

 

Druk op de afbeelding om
naar de Agena te gaan.

 
 
Kerkbuurten

  
   
    Nov - 1/2 dec 2021

 
 
Vrienden van de


 
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.