Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Oostzaan - Geen kerkdiensten in de Grote Kerk te Oostzaan!
 
 
GEEN KERKDIENSTEN in de Grote Kerk te Oostzaan GEEN KERKDIENSTEN in de Grote Kerk te Oostzaan

Ook voor de Grote Kerk te Oostzaan zijn dit lastige dagen. Zo hebben we van de overheid wel een mooie uitzonderingspositie gekregen, in die zin dat kerkdiensten met maximaal 30 personen mogen doorgaan. Maar ondertussen zitten ook wij wel met de vraag: kunnen we dat wel maken? Mogen we die uitzondering wel claimen, terwijl de winkels naast ons dicht moeten? Betekent het niet dat we op die manier weer voor meer mobiliteit onder mensen zorgen als we onze diensten laten doorgaan en dat we daardoor ertoe bijdragen dat de lock-down of een andere vorm ervan maar blijft voort borrelen. Is het niet zaak om nu ook als kerk dicht te gaan?
 

Als kerkenraad hebben we met veel moeite en heen en weer wikken en wegen er toch voor gekozen om vanaf zondag 20 december 2020 tot en met in ieder geval zondag 17 januari 2021 GEEN KERKDIENSTEN te houden.

 En dat spijt ons ontzettend! Onze redenen zijn, dat de PKN ons met klem adviseert om kerkdiensten alleen “online” te vieren, dat – tot zover ik nu weet – alle zuster-PKN-kerken in de Zaanstreek (en nog veel meer in het hele land) ook dicht gaan en we geen uitzonderingspositie willen innemen. We zijn solidair met het dorp, met de ondernemers, alles wat dicht moet, dat ook wij hierin meegaan. Natuurlijk zijn we ons ervan bewust, dat de kerk een zeer belangrijke taak heeft, juist in deze tijd, om mensen te bemoedigen, om de hoop erin te houden. Maar we hopen en denken dat we met de volgende activiteiten ook zonder kerkdiensten elkaar kunnen blijven bemoedigen en steunen.


Met een hartelijke groet,
.....................................................................................
Ds. Carola Dahmen
Predikant                       
Protestantse Gemeente Oostzaan

 
terug
 
 
 
 

Digitale kerkdienst:
datum en tijdstip 07-03-2021 om 10.00 uur

Geen kerkdiensten in de Grote Kerk te Oostzaan!
meer details

 
Digitale Kerkdienst
21-02-2021

Vanuit de Noorderkerk -
ds. Caroia Dahmen en
ds. Bart Vijfvinkel.

 
 
8e Nieuwsbrief in 2021
PG Oostzaan

  
    26 februari 2021
 
 
Kerkbuurten

  
    februari 2021
 
 
Rock Solid
 
Rock Solid Friends
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.