Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Oostzaan - Vanaf 25/9 weer koffiedrinken na de kerkdienst!
 
 
De Bijbel in vogelvlucht - De grote lijn De Bijbel in vogelvlucht - De grote lijn
Op vrijdagavond 30 november kwamen 12 kinderen van groep 8 bij elkaar voor de maandelijks Rock Solid avond. Het thema van die avond was

De Bijbel in volgelvlucht - De grote lijn.

Op de tussenwand in het BJC hadden we een rode lijn geplakt. Dit stelde de rode lijn in de Bijbel voor.
De avond begon met meerdere spellen, na ieder spel werd er een passende afbeelding geplakt op de rode lijn. Na 5 spellen gespeeld te hebben, kwamen we aan bij de Preek van de Week. Bij de Preek van de Week werd het de kinderen duidelijk welk Bijbelverhaal hoort bij de afbeelding en het spel dat gespeeld is.

Spel 1: Creëer een nieuw dier van afvalmateriaal. De kinderen gingen met hun groepje enthousiast aan de slag om een nieuw dier te maken. Dit was niet altijd even makkelijk, maar de resultaten mochten er zijn. Dit spel sloeg op Genesis 1: God schiep de hemel en aarde in zes dagen.

Spel 2: De slangenval. Een groepje kinderen kregen een lange slang (lang spek snoep) op hun hoofd. Ze moesten van de startlijn naar de eind lopen, zonder het snoep van hun hoofd te laten vallen. De andere groep kinderen gingen vanaf de zijlijnen met appels over de grond rollen en proberen de kinderen met de slangen af te tikken. Het team met de meeste punten had gewonnen. Dit spel sloeg op Genesis 3. De tegenstander van God probeerde als slang Eva te verleiden om toch een vrucht van de boom te eten. Eva luisterde naar de slang en niet naar God. Ze at van de boom en gaf Adam ook een vrucht. Op dat moment kwam de zonde en het verval de wereld binnen.

De afbeelding van het touw staat voor de verbroken relatie tussen God en mens. Maar Gods liefde voor de mens was niet weg. Hij wilde de relatie herstellen.


Spel 3: Er is er een jarig. De handen van de kinderen werden aan elkaar vast gemaakt, op die manier moesten ze 4 beschuitjes smeren met boter en voorzien van muisjes. Dit spel sloeg op Mattheus 1. God wilde graag dat het weer goed kwam tussen de God en de mensen en daarom stuurde hij zijn Zoon Jezus naar de aarde.

Spel 4: was een Quiz en dat ging over Mattheus 27. Door te sterven en op te staan uit de dood, was de relatie tussen God en de mens weer hersteld. Er is betaald voor de zonden, voor de ellende en het kwaad in de wereld. Jezus stierf voor jou, mij en iedereen.

Spel 5: Verf met je groepje het ideale beeld van de hemel. Er werden mooie schilderwerken gemaakt. De relatie is weer hersteld en er is contact tussen ons en God. Hij wil heel graag dat je bij Hem komt wonen. Doordat Jezus opstond uit de dood, kunnen wij straks leven op een nieuwe aarde zonder pijn, dood en verdriet, altijd samen met God en Jezus!
De avond hebben we swingend afgesloten met een stoelendans.

Het Rock Solid Team
terug
 
 
 
 

Kerkdienst:
datum en tijdstip 24-10-2021 om 10.00 uur

Voorganger:
Ds. Gerdien Neels uit Amsterdam.
meer details

 
Agenda Grote Kerk


20-10-2021 om
10.00 uur
 

Maandelijkse
koffieochtend BJC!

 
 
Digitale Kerkdienst
17-10-2021

Mw. Hetty van Galen uit Amsterdam
 
 
Kerkbuurten

  
   
    Oktober 2021

 
 
Vrienden van de


 
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.