Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Oostzaan - websites: grotekerkoostzaan.nl of pknoostzaan.nl
 
 
Overig (extern) Nieuws

Overig (extern) Nieuws

Welkom op de pagina Overig (extern) Nieuws van Protestantse Gemeente Oostzaan.

Op deze pagina vindt u alle het overig extern nieuws in relatie met onze gemeente.
Informatie bestemd voor deze pagina kan worden aanleverd via de redactie van Kerkbuurten op het e-mailadres:

 
Kerkdienst met verstandelijke gehandicapten

Kerkdienst met verstandelijke gehandicapten

Op zondagmorgen 31 maart vindt in het Dienstencentrum  Koog aan de Zaan, Westerkoogweg 62 een kerkdienst plaats met verstandelijk gehandicapten.
Deze meestal vrolijke kerkdienst begint om 10.30 uur.
Iedereen is van harte welkom!

 
Houdt het nou nooit een keer op? Houdt het nou nooit een keer op?

U bent hartelijk welkom op donderdag 4 april, 20:00 uur in de Westzijderkerk. Komt er nou nooit een einde aan? "Niemals wieder", Never again", "Nooit meer" staat op gedenktekens in voormalig kamp Bergen-Belsen.

Het is een waarschuwing. Gelukkig gedenken we op 4 mei... Maar als je om je heen kijkt, als je luistert naar wat sommige leiders zeggen, oorlogstaal die wordt gebezigd, vijandsdenken, opkomend antisemitisme...dan lijkt dat 'nooit meer' ver weg. Daarom is het goed om naar het verleden te kijken, om daardoor wellicht je gedachten of je gesprekken... net even anders te laten gebeuren. In de veertigdagentijd voorafgaand aan Pasen, willen we op een bepaalde manier stil staan bij het gebeuren dat we oorlog noemen.

Omdat het vorig jaar 100 jaar geleden is dat de eerste Wereldoorlog is geëindigd en uit deze oorlog de tweede is voortgevloeid en er nog steeds oorlog is, wordt op donderdag 4 april, aanvang 20:00 uur in de Westzijderkerk, aandacht geschonken aan enkele gedichten van Wilfred Owen (1893 - 1918).

Wilfred Owen is een van de invloedrijkste en kritische oorlogsdichters. Hij heeft zelf als luitenant in de loopgraven ervaringen opgedaan en was bevriend met Siegfried Sassoon. De componist Benjamin Britten heeft voor zijn 'War Requiem' gedichten van Owen gebruikt, ook verwijzen Pat Barkers trilogie 'Weg der geesten' en de verfilming daarvan naar hem. Zijn werk geeft nog steeds veel te denken, Op deze avond wisselen gedichten en zang elkaar af. Muzikale medewerking wordt verleend door het kwartet: Menno Oversluizen, tenor; Lesley Oversluizen, alt; Chris Helfensteijn, bas en Wil Helfensteijn, sopraan; Ineke Bulthuis, piano en Saskia Andriessen, contrabas; spreker Rien Jansens. Mede namens de voorbereidingsgroep, hartelijk welkom. Rien Jansens.

 
TafelTijd in de Noorderkerk in Zaandam TafelTijd in de Noorderkerk in Zaandam

Christelijke LHBTI-ers in Zaanstad hebben geen tot weinig mogelijkheden om gelijkgestemden te ontmoeten. Niels van der Veen vindt dat het tijd is om vanuit de kerk TafelTijd op te starten voor lesbiennes, homo’s, biseksuelen, transgenders en interseksuelen (LHBTI).

Niels, Roselien Brondy en dominee Christiaan Ravensbergen hebben de handen ineengeslagen om het streven van Niels; meer ontmoetingsmogelijkheden voor gelovige LHBTI-ers te bewerkstelligen. De bijeenkomsten vinden plaats in de Noorderkerk in Zaandam. Deze kerk staat voor inclusiviteit; ‘Op Facebook zag ik de regenboogvlag prijken aan de gevel van de Noorderkerk, ik dacht meteen hier moet TafelTijd plaatsvinden.’, aldus Niels.

De eerste bijeenkomst vindt plaats op zondag 14 april 2019. Heb je interesse in deze groep, dan kun je je opgeven.

Praktische informatie:

TafelTijd
Eerste bijeenkomst op: 14 april 2019
Tijdstip: 17:30 uur tot ongeveer 20.30 uur.
Iedereen neemt wat te eten mee.

Het programma van de avond zal bekend worden gemaakt op de website van de Noorderkerk, Wijdekerk en natuurlijk op De Social media pagina’s van de NoorderKerk en Wijdekerk.


Voor opgave en nadere informatie kunt u contact met Roselien Brondy
Telefoon 06-50528214, e-mail:

 
Hou je van zingen? Opgeven voor zangstuk Micha. Hou je van zingen? Opgeven voor zangstuk Micha.

Bart Vijfvinkel en Jos Martens hebben een zangstuk over de profeet Micha geschreven. Dit zal op zondag 27 oktober a.s. in Assendelft en daarna op verschillende andere plaatsen in de Zaanstreek uitgevoerd gaan worden. Voor het projectkoor zijn nog zangers nodig.

Wie graag zingt en het leuk vindt om in vier maanden een heel nieuw muziekstuk in te studeren, is op 10 mei 2019 om 19.30 uur welkom in de Hervormde Kerk van Assendelft (Dorpstraat 364) voor de eerste repetitie.
De repetities vinden plaats in mei, juni, september en oktober.

Informatie en aanmelden: Bart Vijfvinkel, tel 06-19685110, of Jos Martens, tel 06-16666900,

Micha
Met indrukwekkende scheldkanonnades en scherpe spot gaat Micha tekeer tegen het hemeltergende onrecht en de machtige heren van zijn tijd. Een profeet is geen toekomstvoorspeller maar iemand die in Gods Naam de waarheid spreekt. Deze waarheid is niet makkelijk. Zijn woorden striemen. Tegelijkertijd houdt deze boerenprofeet zijn publiek de andere mogelijkheid voor: bevrijding van het onrecht, een nieuw begin.

Jou is gezegd wat goed is
Niets, nee niets anders
Dan recht te doen
en lief te hebben
en zo mens te zijn
 
Dan recht te doen
En met God te gaan
En zo mens te zijn.

 
Werkbezoek De Egmonden Oecumenische Viering: hier valt iets te beleven! Werkbezoek De Egmonden Oecumenische Viering: hier valt iets te beleven!

Het Oecumenisch Platform is een
netwerk van mensen, lokale
samenwerkingsverbanden en
organisaties, die de oecumene
een warm hart toedragen.


Vrijdag 24 mei 2019
11.00 – 15.00 uur. Ontvangst vanaf 10.30 uur
Verenigingsgebouw Egmond, Julianastraat 5, Egmond aan Zee

Dit eerste werkbezoek van het Oecumenisch Platform Noord-Holland is voorbereid met de Oecumenische Werkgroep de Egmonden. We staan stil bij de betekenis van de oecumenische viering voor onszelf en de bezoekers.

De oecumenische vieringen vormen het hart van de jaarlijkse agenda van de lokale raden van kerken en oecumenische werkgroepen. Ook als de slagkracht afneemt dan blijven de vieringen. De vieringen brengt mensen samen op vaste tijden, zoals in januari de oecumenische viering voor de eenheid van de christenen, in de Vastentijd en de Adventstijd, op Wereldgebedsdag, in de Vredesweek of de Oogstdienst. Soms wordt een oecumenische viering gehouden als onderdeel van een jaarmarkt of een feestweek of bij ingrijpende gebeurtenissen.

Op de dag zelf gaan we samen vieren, maken we een wandeling langs de kerken in Egmond aan Zee, zullen leden van de Oecumenische werkgroep De Egmonden iets vertellen over hun ervaring met de oecumenische viering en in de middag is er ruimte om goede voorbeelden en ervaringen te delen.

Aanmelden kan via onze website:
https://www.oecumenischplatformnh.nl/contact.

In de agenda vindt u het uitgebreide programma.
Klik hier voor meer informatie.

 
 
 
 

Kerkdienst:
datum en tijdstip 31-03-2019 om 10.00 uur

Voorganger:
Ds. Bart Stobbelaar.
meer details

 
Kerkdienst Gemist?
24-03-2019
 
Kerkbuurten

  
     Maart 2019
 
 
Rock Solid
 
Rock Solid Friends
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.